Skip to main content

De wintermaand december brengt specifieke onderhoudstaken met zich mee om je tuin en tuinaccessoires te beschermen tegen de kou. Hier zijn enkele essentiële tips om schade door vorst te voorkomen en je tuin goed te onderhouden tijdens deze koude periode.

Voorkomen van Bevriezing van Vijvers en Regentonnen

Een dichtgevroren vijver of regenton kan schade veroorzaken aan de structuur en het leven in de vijver belemmeren. Door enkele tennisballen of een voetbal in het water te leggen, creëer je een beweging die helpt om volledig dichtvriezen te voorkomen. Mocht er toch ijsvorming optreden, dan kun je door deze objecten de ijslaag gemakkelijker breken.

Dakgoten Schoonmaken

Het schoonmaken van dakgoten is een klus die gemakkelijk wordt vergeten, maar essentieel is voor het voorkomen van wateroverlast tijdens hevige regenval. Verstopte dakgoten kunnen leiden tot overlopen en waterschade aan je huis en tuin. Zorg ervoor dat je deze klus uitvoert voordat het winterweer intreedt, zodat je niet tijdens een storm de ladder op hoeft.

Vorstschade aan Waterleidingen en -systemen Voorkomen

Water in slangen van hogedrukreinigers, slanghaspels, spuitstukken, en regendruppelsystemen kan bevriezen, wat leidt tot schade. Zorg ervoor dat je al deze items leegt en opbergt voordat de vorst intreedt. Vergeet ook niet de buitenkraan af te sluiten en, indien mogelijk, te isoleren om te voorkomen dat deze bevriest en barst.

Door deze onderhoudstaken in december uit te voeren, zorg je ervoor dat je tuin en tuinaccessoires beschermd zijn tegen de koude weersomstandigheden. Dit helpt niet alleen bij het behouden van de schoonheid en functionaliteit van je tuin, maar voorkomt ook onnodige reparatiekosten door vorstschade.

× Hoe kan ik je helpen?