Skip to main content

Augustus is de perfecte maand om even een stap terug te doen en volop te genieten van de vruchten van je arbeid in de tuin. Het is een tijd waarin de tuin op zijn mooist is, vol met bloeiende planten, zoemende insecten en fladderende vlinders. Hier zijn enkele tips om deze maand optimaal te benutten en tegelijkertijd na te denken over toekomstige tuinprojecten.

Genieten van de tuin

  • Kleuren en geuren: Neem de tijd om echt te genieten van de kleurenpracht en de geuren in je tuin. Zet een comfortabele stoel neer, pak een goed boek of geniet simpelweg van de rust en de natuur om je heen.
  • Wildlife observeren: Augustus is een geweldige maand om vlinders, bijen, hommels en andere nuttige insecten in actie te zien. Overweeg het plaatsen van een insectenhotel of het aanleggen van een kleine waterbron om deze bezoekers extra te ondersteunen.

Sluimerende tuinplannen activeren

  • Maak plannen concreet: Heb je ideeën of dromen voor je tuin die je steeds voor je uitschuift? Augustus is een goed moment om deze plannen concreet te maken. Begin met het opstellen van een wensenlijst en denk na over wat je echt wilt veranderen of toevoegen aan je tuin.
  • Vraag om professioneel advies: TuinKeur-gecertificeerde hoveniers kunnen je voorzien van deskundig advies en inspirerende ideeën. Of het nu gaat om het aanleggen van een nieuw terras, het herinrichten van je borders of het realiseren van een compleet nieuwe tuin, een professionele hovenier kan je helpen je dromen te verwezenlijken.

Tips voor het inschakelen van een hovenier

  • Duidelijke communicatie: Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert wat je wensen en verwachtingen zijn. Een goed begrip tussen jou en de hovenier is essentieel voor een succesvol project.
  • Budgettering: Wees open over je budget. Een goede hovenier kan advies geven over wat realistisch is binnen je budget en waar eventueel kosten bespaard kunnen worden zonder in te leveren op kwaliteit.
  • Planning: Houd er rekening mee dat hoveniers het erg druk kunnen hebben, vooral in het tuinseizoen. Begin daarom op tijd met het plannen van je project om teleurstellingen te voorkomen.

Augustus is niet alleen een maand om te genieten van je tuin, maar ook om na te denken over de toekomst. Door nu te beginnen met het plannen van je tuinprojecten, kun je ervoor zorgen dat je tuin blijft groeien en evolueren op een manier die bij jou past.

× Hoe kan ik je helpen?