Skip to main content

April is een actieve maand in de tuin, waarin de lente echt begint te bloeien en er verschillende onderhoudstaken op de agenda staan. Het is de perfecte tijd om je tuin een grondige opfrisbeurt te geven en klaar te maken voor het groeiseizoen. Hier zijn enkele essentiële klussen voor tuinonderhoud in april.

Blad opruimen en borders opschonen

  • Blad en afval opruimen: Begin met het opruimen van gevallen bladeren en ander tuinafval dat zich over de winter heeft opgehoopt. Dit zorgt niet alleen voor een nettere uitstraling, maar voorkomt ook dat ziektes en plagen zich nestelen in het afval.
  • Borders bewerken: Maak je borders klaar door ze op te schonen en te voorzien van een laagje compost. Dit verbetert de bodemstructuur en voegt essentiële voedingsstoffen toe, wat de groei van je planten ten goede komt.

Mos in het gazon bestrijden en bemesten

  • Verticuteren: April is een goede maand om mos in je gazon aan te pakken door te verticuteren. Dit proces helpt om mos en vilt uit het gazon te verwijderen, waardoor lucht, water en voedingsstoffen beter de grond kunnen bereiken.
  • Bemesten: Na het verticuteren is het belangrijk om je gazon te bemesten. Dit helpt het gras snel te herstellen en bevordert een gezonde, dichte groei die onkruid en mos minder kans geeft.

Graskantjes steken

  • Strakke uitstraling: Het steken van de graskantjes is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar helpt ook om de grenzen tussen gazon en borders duidelijk te houden. Dit voorkomt dat gras in je plantenbedden groeit en maakt het onderhoud gemakkelijker.
  • Zonnige dag activiteit: Kies een zonnige dag uit voor deze taak. Het werken in de tuin is niet alleen productief, maar ook ontspannend en een geweldige manier om van het mooie weer te genieten.

Door deze onderhoudstaken in april uit te voeren, zorg je voor een gezonde start van het tuinseizoen. Een goed onderhouden tuin biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar is ook een plek waar je de komende maanden van kunt genieten.

× Hoe kan ik je helpen?