Skip to main content

Met de komst van mei bloeit de natuur op en vullen kleurrijke bloemen tuinen met prachtige tinten. Ontdek enkele van de meest geliefde bloemen die je tuin in mei tot leven brengen.

Lila Bloemenpracht

Lila is een kleur die prachtig combineert met het groen van de tuin en is geliefd bij veel tuinliefhebbers. In mei kun je genieten van een verscheidenheid aan lila-kleurige vaste planten die je tuin doen opfleuren. Denk aan Verbena (ijzerhard), Lavandula (lavendel), Agastache (dropplant), Aconitum (monnikskap), Nepeta (kattenkruid), Aquilegia (akelei) en Campanula (klokjesbloem). Deze bloemen voegen niet alleen kleur toe aan je tuin, maar trekken ook vlinders, bijen en andere bestuivers aan, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan je tuinlandschap.

De Geitenbaard

Een opvallende bloeier die zich gemakkelijk aanpast aan andere bloemen in de tuin is de geitenbaard (Aruncus dioicus). Met zijn geelwitte tot helderwitte bloemen voegt de geitenbaard een vleugje elegantie toe aan elke tuin. Deze vaste plant kan een hoogte bereiken van 1,5 tot 2 meter en is daarom ideaal voor achter in de border. De bloempluimen verschijnen van juni tot half augustus, waardoor je tuin gedurende de zomermaanden wordt opgefleurd met prachtige bloemen.

Met deze kleurrijke bloemen in je tuin zal mei een feest van kleur en leven zijn. Geniet van de prachtige tinten en de diversiteit aan bloemen die je tuin tot een levendige en uitnodigende ruimte maken om van te genieten.

× Hoe kan ik je helpen?