Skip to main content

April is een maand vol mogelijkheden voor tuinliefhebbers. Het is de perfecte tijd om direct in de volle grond te zaaien en om nieuwe rozen te planten. Hier zijn enkele inspirerende ideeën en tips om je tuin deze maand te verrijken.

Zaaien in de volle Grond

  • Eenjarigen: Veel eenjarige planten kunnen nu direct in de volle grond worden gezaaid. Soorten zoals korenbloem, goudsbloem en Oost-Indische kers zijn niet alleen prachtig, maar ook gemakkelijk te kweken. Ze brengen kleur en leven in je tuin en trekken nuttige insecten aan.
  • Goudsbloem: Naast haar schoonheid, staat de goudsbloem bekend om haar vermogen om mieren te weren. Dit maakt haar niet alleen een esthetische aanvulling op je tuin, maar ook een nuttige in de strijd tegen ongewenste gasten.

Rozen planten

  • Diverse soorten: Rozen zijn een klassieke keuze voor elke tuin en kunnen in april nog geplant worden. Of je nu de voorkeur geeft aan een stamroos, struikroos of klimroos, er is een enorme variëteit beschikbaar om aan elke wens te voldoen.
  • Selectie: Bij het kiezen van rozen is het belangrijk om rekening te houden met de groeiomstandigheden, bloeiperiode en het onderhoud dat ze vereisen. Overweeg of je een gekweekte of botanische soort wilt, of je geurende bloemen belangrijk vindt en of je voorkeur uitgaat naar dubbel- of enkelbloemige rozen. De kleurkeuze kan variëren van wit en pastel tot felle kleuren.
  • Etiketinformatie: Het etiket van de roos biedt waardevolle informatie over de groeihoogte, zonbehoefte, bloeitijd en andere specifieke kenmerken. Gebruik deze informatie om de perfecte roos voor jouw tuin te kiezen.

April is een maand vol beloftes en voorbereidingen voor het komende tuinseizoen. Door nu actie te ondernemen, zoals het zaaien van eenjarigen en het planten van rozen, leg je de basis voor een bloeiende en levendige tuin. Laat je inspireren door de mogelijkheden en maak van je tuin een persoonlijk paradijs.

× Hoe kan ik je helpen?