Skip to main content

Juni is een cruciale maand voor gazononderhoud en bemesting, met de zomer op komst. Hier zijn enkele tips om je gazon gezond en groen te houden en om je planten van de nodige voeding te voorzien.

Onderhoud van de maaimachine

  • Schoonmaken na gebruik: Zorg ervoor dat je maaimachine na elk gebruik schoon is. Vochtig gras kan aan de onderkant van de maaier koeken, wat resulteert in een minder strak maaibeeld. Bovendien kunnen grasresten ervoor zorgen dat de wielen en andere bewegende delen vastlopen.
  • Regelmatige inspectie: Controleer regelmatig de messen van je maaimachine. Botte messen kunnen het gras beschadigen en ziektes veroorzaken. Scherpe messen zorgen voor een schone snede, wat beter is voor de gezondheid van je gazon.

Mestkorrels strooien

  • Timing met regen: Als er een regenbui wordt voorspeld, is dat het perfecte moment om mestkorrels te strooien. De regen helpt de mestkorrels op te lossen en zorgt ervoor dat de voedingsstoffen diep in de bodem doordringen, waar ze het meest nodig zijn.
  • Voordelen: Door mestkorrels te strooien vlak voor een regenbui, bespaar je tijd en water omdat je niet zelf hoeft te sproeien. De planten en je gazon krijgen direct de voeding die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien.

Algemene tips voor bemesting

  • Juiste hoeveelheid: Volg de aanwijzingen op de verpakking van de mestkorrels om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid gebruikt. Te veel mest kan schadelijk zijn voor je planten en het milieu.
  • Gelijkmatig verspreiden: Gebruik een meststofverspreider om ervoor te zorgen dat de mestkorrels gelijkmatig over je gazon en tuin worden verdeeld. Dit zorgt voor een uniforme groei en voorkomt verbranding van het gras.

Door deze onderhouds- en bemestingstips in juni toe te passen, zorg je voor een gezond en bloeiend gazon en tuin gedurende de hele zomer. Een goed onderhouden gazon en de juiste bemesting zijn essentieel voor een prachtige tuin.

× Hoe kan ik je helpen?