Skip to main content

Augustus is een maand waarin je gazon extra aandacht verdient, vooral tijdens warme en droge periodes. Hier zijn enkele tips om je gazon groen en gezond te houden:

1. Overweeg een beregeningssysteem:

  • Gemak dient de mens: Als het sproeien van je gazon veel tijd kost, kan een beregeningssysteem een goede investering zijn. Het zorgt ervoor dat je gazon regelmatig en efficiënt water krijgt, zelfs als je niet thuis bent. Wij kunnen je helpen bij het kiezen en installeren van het juiste systeem voor jouw tuin.

2. Maaien op het juiste moment:

  • Wacht tot de avond: Tijdens warme dagen is het beter om te wachten met maaien tot de avond. Zo voorkom je dat het gras verbrandt door de felle zonnestralen. Maai het gras ook niet te kort, een hoogte van 5-6 cm is ideaal om de grasmat in optimale conditie te houden.

3. Controleer de waterbehoefte van je gras:

  • Let op tekenen van uitdroging: Houd goed in de gaten of je gras water nodig heeft. Tijdens droge periodes kunnen delen van je gazon uitdrogen en bruin worden. Geef deze plekken extra water om verdere schade te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je gazon groen en gezond blijft, zelfs tijdens de warme zomerdagen van augustus.

× Hoe kan ik je helpen?